Anda Dapatku

Anda dapatku putar waktu ke detik itu aku akan lebih menhargai ibubapa ku. Mereka telah kembali ke Rahmatullah beberapa tahun yang lalu. mereka meniggal dunia dalam sebuah kemalangan di jalan raya. Aku menyesal semua perbuatan-perbuatan buruk yang aku lakukan terhadap mereka.

Kalau aku boleh kembalikan waktu , aku pasti akan melayan ibubapaku dengan baik. Aku akan menolong mereka segala apa mereka perlukan. Aku akan bercakap dengan baik Aku juga mencuba meluangkan masa dengan mereka. Aku akan mendengar nasihat dengan lapang dada. Aku juga tidak akan bertengkar dengan mereka aku akan menhargai masa -masa bersama mereka. Ini menjadi kenangan dalam hidupan.

Sebelum mereka meninggal dunia, hair itu Hari Ibu. Jika Aku tahu Hari itu Hari terakhir, saya akan mengadakan majlis untuk ibubapa ku. Aku akan menmberi ucapan untuk mengucap terima kasih untuk semua mereka berikan Aku juga akan memberi hadiah , mendakap dan mencium mereka. Saya akan menangis dan memberi cintaan aku kepada mereka.

Pada hari ibubapa kuakan meninggal dunia, aku akan menhargai masa-masa yang aku menluangkan dengan ibu bapa. . Aku tidak akan membiarkan mereka pergi kerana mereka telah menyahut tuhan Illahi. Kini semuanya telah terlambat. Saya sudah gembira kerana saya sudah.dapat mengenali mereka dengan lebih baik. Aku harap mereka menikmati hidup mereka.

Kini, aku sendiri. Hidup di rumah makck ku sanagat membosankan .Aku tiada kasih sayang. Aku juga tiada sesiapa yang memerhatikan aku. Kakak-kakak aku ada banyak kegiatan kokurikulum. Mereka tidak meluangkan masa dengan aku. Aku kehausan kasih sayang. Kini baru sedar apa erti ibubapa dalam hidup ku. Saya akan meningat mereka dalam hati saya.